Mikroalgák

Itthon ismertebbnek számít két alga:

A Spirulina és a Chlorella: e két ősi algafajtát „zöld arany” néven ismerik. Az ókortól napjainkig kiemelkedő szerepet kapott a vitalitás megőrzésében, az immunerősítésben és az egészség megőrzésében.  Magas az E vitamin tartalma, ami antioxidáns hatású.

A Spirulina, mint szárított alga ismert volt a maják és az aztékok között, segítségével erősítették és fiatalították a testüket. Fő táplálékuk a spirulinából készített kalács volt, amelyet igen kedveltek. 

Ma a spirulina algát ideális éghajlati feltételek között, védett környezetben nevelik és dolgozzák fel. Tenyésztésének központja a Hawaii szigetvilág érintetlen partjainál van.

Bővebb információ:

Borza Attila, algakutató biológus a mikroalgákról:

Nem véletlen, hogy a tudósok azt mondják: a mikroalga lesz az emberiség megmentője.

Videó interjú orvosi vélemény Dr. Szoboszlai Andrea az algákról

Információt kérek

 

Szeretnél energikus és vidám lenni? 

Akkor érdemes mikroalgákat fogyasztani.

 • Teljes értékű szuper táplálékok, 
 • aminosav forrás
 • fehérje forrás
 • vitamin forrás
 • nyomelem forrás

Bővebb információt  szeretnék >>>

Chlorella alga

Segítségével testünk szinte észrevétlenül kitisztulhat a nehézfémektől, és más mérgektől.

A Chlorella alga Chlorofill tartalma az, ami elfogja, leköti a káros anyagokat és kimossa a szervezetből. De a chlorellában megtalálható  minden nyomelem magnézium, kalcium, vas, cink, mangán, és kiemelkedő a jód, és kálium tartalma is. Tartalmaz bőséggel vitaminokat Pl.: B-komplex vitaminokat, C, és E vitamint is, antioxidáns képessége is kitűnő.

 Bővebben itt>>>

A kék-zöld Spirulia alga

spirulina2-300x199
Spirulina alga

 

Magas, 60%-os fehérje tartalma  az egyik legjobban emészthető protein forrás a világon, ráadásul mind a 8 esszenciális aminosavat az ideális mennyiségben tartalmazza. Így testépítőknek is jó alternatíva lehet az izomépítéshez.

Vitaminok amiket kiemelkedő mennyiségben tartalmaz:

 • A vitamin,
 • az összes B vitamin még B12 is, ami szinte egy növényben sem található meg,
 • E vitamin.

A Spirulina alga nedvesség hatására kolloid oldattá válik, így az alga által tartalmazott vitálanyagok felszívódása 90% feletti lehet.

A mikroalga által kínált létfontosságú aminosavak magasan felülmúlják a tejtermékekben és egyéb ételeinkben található mennyiséget, olyan összetételben, amely pontosan megfelel az emberi szervezet szükségleteinek.

Az omega-zsírsavakból a tengeri halakban található mennyiségnek a többszörösét tartalmazza a Spirulina alga.

A spirulina alga magnézium tartalma csökkentheti a csokoládé utáni vágyat (talán még nem mindenki tudja, de magnézium hiány is állhat a csokoládé kívánás hátterében).  A Spirulina olaj tartalma segíthet kiegyensúlyozni a vércukor értéket,  és ezzel csökkenti az éhségérzetet.

A vitaminhiányt sokszor éhségként éljük meg és akkor jön a nassolás, vagy a szénhidrát falás… A nyugati ember étrendje jellemzően B-vitamin hiányos. Emiatt a hormonrendszerünk tévesen éhségként jelzi számunkra egy vagy pár mikrotápanyag hiányát.

Amire ilyenkor szükségünk van az főként egy kiegyensúlyozott tápanyag, és nem a “hasztalan kalóriák”. A spirulina az egyik legjobb megoldás erre. Tartós fogyasztásával a vitaminhiányból származó éhség nem jelentkezik.

Az űrhajósok is fogyasztják magas mikroelem és protein tartalma miatt.

Ingyenes PDF könyv tudományos kutatási eredményekről  >>>Spirulina hatásairól

 

Bővebben a spirulináról itt>>>

 

A Lithtamnium calcareum

kőalga2-300x225
Lithtamnium calcareum kőalga

Nyugat-Európa magas ásványtartalmú, kristálytiszta vizeiben honos algafaj. E mikroalga jelentősége igen magas kalcium tartalmában rejlik. Több mint egyharmada szerves kötésű, az emberi szervezetben 90%-os arányban felszívódó kalcium. Korunk egyik népbetegsége – mely leginkább a menopauza utáni nőket érinti – a csontritkulás. A felnott emberek csontjainak kalciumtartalma 20%-ban cserélődik évente: a régielpusztult sejtek helyébe újak képződnek. Persze csak akkor, ha a szükséges kalcium valamint a beépüléshez feltétlenül szükséges egyéb anyagok – pl. magnézium, foszfor, D-vitamin – is kellő mennyiségben jelen vannak. A Lithothamnium mikroalgát azért kombináltuk spirulinával és chlorellával, mert utóbbi kettőnek igen jelentős mind a magnézium-, mind pedig a foszfortartalma.

 

A Haematococcus Pluvialis

asztaxantin.docx
haematococcus pluviális

 

Az alig 0,1 mm nagyságú, édesvízi,  mikroalga a természetes asztaxantin tartalmát emelhetjük ki. Az astaxanthin egy szuperkarotinoid, amely magában foglalja a béta-karotin, valamint az A- és az E-vitamin jótékony hatásait. Segít a ráncok, a bőrszárazság és az időskori májfoltok csökkentésében, ráadásul védi a szemet és az agyat is az oxidatív stressztől. Az astaxanthin kiváló antioxidáns és hatékony szabadgyökmegkötő. Az Asztaxantin antioxidáns képessége a kutatások szerint:astaxanthin_pic_neben_tx

 • 20-szor erősebb, antioxidáns mint a szintetikus asztaxantinnak
 • 50-szer erősebb, mint a béta-karotinnak
 • 60-szor erősebb, mint a C-vitaminnak
 • 550-szer erősebb, mint az E-vitaminnak.

 

Spirulina és Chlorella: e két ősi algafajtát „zöld arany” néven ismerik, és már az ókortól napjainkig kiemelkedő szerepet kapott a vitalitás megőrzésében, az immunerősítésben és az egszség megőrzésében. Sejtszinten regenerál és véd, magas E vitamin tartalma a sejtek oxidatív stressz (öregedés) elleni védelmében hatásos.

Japánban, ahol a legtovább élnek a nők, a várható élettartamuk már 86 év, ezt jól tudják, hiszen az algafogyasztás a mindennapok része. Erősíti még az idegrendszert, a bőr és a szem sejtjeit is.

A mikroalgák magas nyomelem és fehérjetartalma révén az egyik legtökéletesebb tápanyagaink, mert mikroszinten képesek befolyásolni a sejtek működését. Klorofilltartalmuk antioxidáns hatású, véd a káros szabad gyökök ellen, melyek a rosszindulatú folyamatokért és végső soron az idő előtti öregedésért is felelősek.

Mire jók a mikroalgák?

 

 • Immunrendszert szabályozza
 • Savlekötő
 • Tisztít
 • Regenerál
 • Hiányzó vitális anyagokat pótolja
 • Energetizál

minden az egyben…

 

 Miért a por vagy a kapszula?

Az általunk ismertetett mikroalga por és kapszula természetes alapanyagú termék, amely nem tartalmaz mesterséges összetevőket, illetve egészségre káros anyagokat. A minőségük megfelel a legszigorúbb minőségbiztosítási követelményeknek. Fontos, hogy por, illetve kapszulába zárt por a halmazállapotuk.

tabletta forma két dolog miatt káros:

 1. Ragasztóanyagot kell alkalmazni, hogy egyben maradjanak az anyagok. Plusz méreg.
 2. Tabletta formába préseléskor megközelítőleg 60 Celsius fok hő keletkezik. Tudni kell, hogy 40 Celsius fok fölött a vitális anyagok meghalnak… (Ezért nem hasznos a citromot és a mézet 40 Celsius foknál melegebb teába tenni!)

 

 

 

Bővebb információt kérek

 Infó: 06 20 77 65 630

Call Now Button