Burgonyalepény Reg-enor kúra mellé vegetáriánusoknak is fogyasztható recept
1. A krumpli főzése
burgonya 800 g • só 1 TK
A krumplit héjában megmossuk folyó víz alatt. A tiszta krumplit héjastól egy fazékba helyezzük. Felöntjük vízzel, úgy, hogy a krumplikat ellepje a víz. Sót adunk hozzá, és puhára főzzük.
2. A krumpli összetörése
A vizet leöntjük, majd hagyjuk a krumplikat kihűlni. Meghántjuk és mixerbe helyezzük.
3. Tészta készítése
rétesliszt 150 g • só 1 TK
Az összetört krumplit összekeverjük liszttel, és sózzuk, majd kézzel kidolgozzuk.
4. Vékony lepényeket készítünk
A tésztából egyforma golyókat készítünk, majd vékony lepényekre nyújtjuk.
6. Tálalás
A kész lepényeket megkenjük zsírral (ajánljuk a libazsírt), esetleg olvasztott gheevel.