Zöldséges rizssaláta
Recept Reg-enor kúra mellé nyári, könnyű étel a nagy melegben hűtő hatású. Gyorsan elkészíthető és finom.
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg rizskeverék
- 1 kisebb kígyóuborka
- 1 piros húsú kaliforniai paprika
- 1 nagy lila hagyma
- 6 evőkanál főtt, morzsolt kukorica
- az öntethez:
- 2 evőkanál citromlé
- 6 evőkanál zsiradék
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
Zöldséges rizssaláta elkészítése
A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, majd kihűtjük.
A fokhagymát lereszeljük, és az öntet hozzávalóival elkeverjük. Az uborkát, a lila hagymát és a paprikát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A kukoricával együtt tálba tesszük, hozzáadjuk a rizst, meglocsoljuk az öntettel, és alaposan átforgatjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Natúr sültek, grillezett húsok, például Provencei csirke mellé kínáljuk, de akár önmagában is fogyaszthatjuk a zöldséges rizssalátát.