Török töltött padlizsán recept Reg-Enor kúra mellé

toltottpadlizsantorok
#reg-enor recept, #török töltött padlizsán, #töltött padlizsán #recept lisztérzékenyeknek, #recept tejérzékenyeknek

Török padlizsán Reg-Enor kúra mellé, lisztérzékenyek és tejérzékenyek is fogyaszthatják

Nekem az egyik kedvenc zöldségem a padlizsán sokféle ételt készítek belőle.

A mendemondák szerint a padlizsán elkészítésének eme verziója különösen nagy rajongásnak örvend a török világban. Te is kipróbálhatod milyen finom 🙂

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 1 nagy db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg konzerv paradicsom
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kávéskanál szegfűbors
  • 3 ek sűrített paradicsom
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 2 ek ghee (tisztított vaj)<<< (recept itt van) vagy zsír

Elkészítés

  • A padlizsánokat félbevágjuk, beirdaljuk a “húsukat”, és egy kanál segítségével, kikanalazzuk és félrerakjuk, mert még szükségünk lesz rá.
  • Az olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a római köményt és az apróra vágott fokhagymát.
  • Ezután felöntjük a paradicsomkonzervvel, és megszórjuk a szegfűborssal, sóval és borssal.
  • Közepes tűzőn hagyjuk, hogy elkezdjen besűrűsödni a szósz, de időközben hozzászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
  • Majd az előzőleg kikanalazott padlizsán húst kockákra vágjuk, és ezt is a paradicsomos szószunkhoz rakjuk, és jól összekeverjük.
  • Ha esetleg túl száraz lenne ennél a pontnál a szószunk, akkor pár evőkanál vízzel szaftosítsuk, és hagyjuk még 5-7 percig rotyogni, hogy a padlizsán is megfőjön.
  • A legvégén meg keverjük hozzá a sűrített paradicsomot, aztán már csak meg kell tölteni a padlizsánokat.
  • Egy sütőedénybe rakjunk keveset az elkészült szószos töltelékből, amihez adjunk egy kevés vizet, és keverjünk jól el az edényben.
  • A “padlizsánhajókat” fogjuk, és töltsük meg a töltelékkel, és tegyük a sütőedénybe.
    180°fokra előmelegített sütőbe tegyük őket úgy, hogy lefedjük, de az alufóliára kis lyukakat ütünk párat, hogy a gőz tudjon távozni, de a padlizsán ne égjen meg. Így sütjük fél órát, aztán leszedjük a fóliát, és újabb fél órát sütjük.
  • A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd szobahőmérsékleten tálalhatjuk, és fogyaszthatjuk is már!

További padlizsános recept>>>