Sütőtök kenyér Reg-enor diétához

sütőtök kenyér
sütőtök kenyér
A sütőtök megsütve és pürésítve szerintem gyorsan felszívódó szénhidrát lenne, hiába tartalmaz viszonylag keveset, ezért inkább frissen reszelve kevertem a tésztába, mert így kevésbé feldolgozott és nem olyan édes.
Hozzávalók egy feles püspökkenyér formához (20 cm hosszú):
250g reszelt sütőtök (reszelve ennyi!)
75g barna rizsliszt
75g hajdinaliszt
1 kk. őrölt fahéj
1/4-1/4 kk. őrölt szegfűszeg, szerencsendió, kardamom
150g rizstej
1 ek. bolhafűmaghéj/útifűmaghéj/psyllium husk
2 kk. citromlé
csipet só
1/2 csapott kk. stevia por
1 kk. szódabikarbóna
  1. A sütőtök darabot hámozd meg és reszeld le apró lyukú reszelőn. A sütőtököt reszelve mérd.
  2. A sütőformát béleld ki sütőpapírral és melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  3. Egy nagyobb tálban keverd össze a szilárd hozzávalókat: rizsliszt, hajdinaliszt, fűszerek, só, szódabikarbóna.
  4. Mérd egy pohárba a rizstejet, és add hozzá a bolhafűmaghéjat, citromlét, stevia port, jól keverd össze.
  5. A folyadékot sietősen keverd össze a tál tartalmával, mert a bolhafűmaghéj hamar zselésedik. Palacsintaszerű tésztát kapsz majd, ebbe forgasd bele a reszelt sütőtököt.
  6. Tedd a sütőformába és süsd 180 fokon légkeveréssel 40 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e.
A sütőtök kenyér finom puha, szinte kalács szerű lesz, fűszerekkel illatozó.