
Tavaszi spárgakrémleves ínyencség Reg-Enor kúrához átalakítva
A Krémlevesek laktatóak és különlegesen finomak lehetnek még tejszín nélkül is. Például ez a finom spárgakrémleves az egyik kedvencem.
Két adag spárgakrémleveshez
- 50 dkg zöldspárga
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál szárított aprószemű zöldségkeverék ételízesítőnek
- bors ízlés szerint
- 1 csipet szerecsendió
- 150 g kacsazsír vagy ghee
- 2 ek zabkorpa
- 5 dl víz
- pirított kenyér kockákra vágva
Spárgakrémleves elkészítése
- A megtisztított spárgát kisebb darabokra vágva, a gheevel vagy zsírral megdinszteljük majd az ételízesítővel fűszerezve puhára főzzük.
- A megfőtt spárgát fokhagymával, borssal, szerecsendióval, kókuszkrémmel és a zabkorpával turmixgépbe tesszük, kevés főzőlevet öntünk hozzá. Ha hígabbra szeretnénk, ennek mennyiségét növeljük!
- Az alapanyagokat összeturmixoljuk. A kapott masszát további 2-3 percig főzzük.
- Pirított kenyérkockákkal tálaljuk
Egyéb recept ötletek Reg-Enor kúra mellé: Provance-i csirke
További Regenor diétás levesek: Sárgarépakrém leves