Spárgakrémleves fokhagymásan Reg-Enor kúrához

spárga krémleves
spárgakrémleves

Tavaszi spárgakrémleves ínyencség Reg-Enor kúrához átalakítva

 Két adaghoz

  • 50 dkg zöldspárga
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál szárított aprószemű zöldségkeverék ételízesítőnek
  • bors ízlés szerint
  • 1 csipet szerecsendió
  • 150 g kacsazsír vagy ghee
  • 2 ek zabkorpa
  • 5 dl víz
  • pirított kenyér kockákra vágva

Spárgakrémleves elkészítése

  1. A megtisztított spárgát kisebb darabokra vágva, a gheevel vagy zsírral megdinszteljük majd az ételízesítővel fűszerezve puhára főzzük.
  2. A megfőtt spárgát fokhagymával, borssal, szerecsendióval, kókuszkrémmel és a zabkorpával turmixgépbe tesszük, kevés főzőlevet öntünk hozzá. Ha hígabbra szeretnénk, ennek mennyiségét növeljük!
  3. Az alapanyagokat összeturmixoljuk. A kapott masszát további 2-3 percig főzzük.
  4. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk