Spárgakrémleves fokhagymásan Reg-Enor kúrához

spárga krémleves
#spárgakrémleves

Tavaszi spárgakrémleves ínyencség Reg-Enor kúrához átalakítva

A Krémlevesek laktatóak és különlegesen finomak lehetnek még tejszín nélkül is. Például ez a finom spárgakrémleves az egyik kedvencem.

 Két adag spárgakrémleveshez

  • 50 dkg zöldspárga
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál szárított aprószemű zöldségkeverék ételízesítőnek
  • bors ízlés szerint
  • 1 csipet szerecsendió
  • 150 g kacsazsír vagy ghee
  • 2 ek zabkorpa
  • 5 dl víz
  • pirított kenyér kockákra vágva

Spárgakrémleves elkészítése

  1. A megtisztított spárgát kisebb darabokra vágva, a gheevel vagy zsírral megdinszteljük majd az ételízesítővel fűszerezve puhára főzzük.
  2. A megfőtt spárgát fokhagymával, borssal, szerecsendióval, kókuszkrémmel és a zabkorpával turmixgépbe tesszük, kevés főzőlevet öntünk hozzá. Ha hígabbra szeretnénk, ennek mennyiségét növeljük!
  3. Az alapanyagokat összeturmixoljuk. A kapott masszát további 2-3 percig főzzük.
  4. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk

Egyéb recept ötletek Reg-Enor kúra mellé: Provance-i csirke

További Regenor diétás levesek: Sárgarépakrém leves

Cipós levesek