Vietnámi roppanós sós palacsinta – Regenorosan

Vietnámi roppanós sós palacsinta recept Reg-Enor kúra mellé

Saigon-i street food, amit egyszer akkor is meg kell próbálni, ha épp nem készülünk Vietnamba. 

Hozzávalók / 4 adag

Roppanós palacsinta
Roppanós palacsinta

A sós palacsinta elemei

  • 250 g rizsliszt
  • 80 g finomliszt
  • 2 kávéskanál kurkuma
  • 8 dl víz
  • 400 ml kókusztej
  • 1 kávéskanál só
  • 2 közepes db újhagyma
  • 5 ek Zsír (Hagyományosan szezámolaj)

A töltelékhez

  • 20 dkg koktélrák
  • 10 dkg csirkemell filé
  • 200 g mungóbabcsíra
  • 150 g salátakeverék
  • 0.5 csokor koriander
  • 0.5 csokor menta

A mártogatóshoz

  • 6 evőkanál víz
  • 2 teáskanál eritrit
  • 2 ek limelé
  • 2 ek halszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db chili

A palacsintához

Ez a különleges #sós palacsinta recept Vietnámban Saignon utcáin minden 10 méteren kapható. Érdemes leülve enni. :)

  1. A liszteket összekeverjük, sózzuk, hozzáadjuk a kurkumát.
  2. Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, kivéve az újhagymát, keverjük el, és legalább 3 órán át pihentessük hűtőben. Sütsés előtt mehet bele a vékonyra vágott újhagyma.
  3. Sütéskor a forró serpenyőben megpirult húshoz, rákhoz és hagymához öntjük. 2 percig sütjük, majd rátesszük a mungobabcsírát, letakarjuk a seprenyőt és 5-8 perc alatt készre sütjük.
  4. Tálaláskor félbe hajtjuk, és a salátával és zöldfűszerekkel tálaljuk.

A töltelékhez

  1. A hagymát vékonyra vágjuk, a csirkehúst is csíkokra.
  2. 1-1 ek szezémolajon nagy lángon megpirítjuk, majd kivesszük a fölös részt – 1 palacsintához 3-4 rákot és ugyanennyi csirkecsíkot számoljunk.
  3. A serpenyőben lévő adagokra merjünk a tésztából.

A mártogatóshoz

  1. Az eritritet és a vizet keverjük el.
  2. Ha az eritrit elolvadt, mehet hozzá a többi hozzávaló – közben kóstolgassuk, hogy nekünk mikor a legmegfelelőbb.