Sárgarépa krémleves pikánsan- Reg-Enor kúra recept

hippokratesz-leves
Sárgarépa krémleves

A sárgarépát gyakran használjuk levesek ízesítésére, de krémlevest is főzhetünk belőle, igazi vitaminbomba! Ez a változat különösen ízletes, érdemes kipróbálni! Reg-Enor kúra mellé

Hozzávalók

fél kg lehetőleg zsenge sárgarépa (hámozva, felkarikázva)

2 közepes meghámozott, felkockázott burgonya

6 dl liter víz

1 dl kókuszkrém

1 közepes vöröshagyma vagy egy szál póréhagyma apróra vágva

1-2 gerezd fokhagyma

2 szár zeller

kb. 3 ek zsiradék

1 evőkanál Natura zöldségkeverék (természetes ételízesítő)

(1 zöldségleves kockával is ízesíthető, ez esetben kevesebb sót tegyünk a levesbe)

kb. 1 tk só (ízlés szerint sózzuk)

csipetnyi őrölt fekete bors

csipetnyi lereszelt gyömbér vagy gyömbérpor

apróra vágott petrezselyemzöld vagy petrezselyemlevél díszítéshez

levesbetétnek: kruton vagy pirított kenyérkocka vagy apróra vágott, pirított bacon

Sárgarépa krémleves elkészítése

Az apróra vágott vöröshagymát/póréhagymát, a zúzott fokhagymát, a szeletelt zellerszárat kevés vajon vagy olajon fonnyasszuk 3-4 percig, majd adjuk hozzá a vékonyra szeletelt sárgarépát és a felkockázott burgonyát. Közepes hőfokon fedő alatt pároljuk kb. 5 percig; öntsük fel vízzel, adjuk hozzá az ételízesítőt, sózzuk, borsozzuk. Főzzük 15-20 percig, majd botmixerrel pürésítsük.

Pirított kenyérkockákkal, kockára vágott pirított baconnel tálaljuk. Petrezselyemzölddel díszíthetjük.