RegEnor Étrend

Étrend a RegEnor kúra ideje alatt: 

RECEPTEK>>>>

  • 1. RegEnor étrend: a kúra alatt állati zsírral főzzünk, de ne zsírosan, így a zsírban oldódó vitaminok jól felszívódnak
  • 2. húsféléket minden formában lehet készíteni (sütve, párolva, főzve, rántva) az étrendbe beleillik.
  • 3. kenyérféléket-rozs és a teljes őrlésű a legjobb, de a fehér is megteszi-csak pirítva fogyasszuk, de nem megégetve
  • 4. szalonnát, kolbászt, sonkát sütve, főzve stb. lehet készíteni
  • 5. a levesekhez a rántást enyhén pirítva, vízzel engedjük fel, habarást ne alkalmazzunk
  • 6. a salátákat bármely zöldségből készíthetjük, eredeti citrom levével, kevés só és édesítőszer hozzáadásával alkalmanként étkezésenként legalább 15-20 dkg-os adagot.
Húsvéti reg-enor menü
Húsvéti reg-enor menü
  • 7. az ételeket csak mérsékelten szabad megsózni
  • 8. rizst, kukoricát, kölest, hajdinát,  borsót, babot köretnek kívánság szerint lehet fogyasztani
  • 9. levest, főzeléket csak tej, tejtermék, cukor, gyümölcs nélkül készítsünk
  • 10. krumplit, tésztaféléket csak korlátozott mennyiségben fogyasszunk. A rizsből készült tésztákat fogyaszthatunk korlátozás nélkül.
  • 11. sütemények közül csak a jól megsütöttet fogyasszuk, mint pl.: hájas masni, tepertős pogácsa, amelyek át vannak sütve, de nem égettek
  • 12. gyümölcsök közül citromot, grapefruitot korlátozás nélkül, esetleg kivit (1-2 db/nap)
  • 13. édesítőszerek használhatóak tetszés szerint
  • 14. folyadékok:
viztisztító-02
Reverz ozmozisos víztisztító

 Tisztított vizet, Fordított Ozmozisos szűrt ásványvizet, szódavizet, kristályvizet, forrásvizet, pí-vizet és teákat lehet inni cukor nélkül, citrommal és édesítőszerekkel.

FONTOS:

Minden egyes étkezéshez kell fogyasztani, min. 20 g zsírt vagy szalonnát, ( kb egy jó evőkanálnyi) hogy kinyíljon a Fater Papilla, s beinduljon az epeműködés, beinduljanak azon enzimek, hormonok termelődése, amelyek a betegségek elmulasztásában, a fogyásban segítenek.

A RegEnor kúra ideje alatt ne fogyasszuk:

1. édességet, süteményt

2. alkoholt

3. cukrot, cukorféléket, mézet

4. ecetes vagy erjesztett savanyúságokat

5. tejet, tejterméket (kefír, joghurt, sajt, vaj, tejföl, stb.)

6. gyümölcsöt, gyümölcsleveket, üdítőket

7. olajat, olajos magvakat, margarint

Kenyeret csak pirítva használjon, de ne égesse meg! Így lehet fehér kenyér is, csak az élesztő gombákat kell minimalizálni benne a pirítással.

Kerülje a mesterséges anyagokat, tartalmazó élelmiszereket!

A felvágottakban rengeteg a tartósítószer, a tejszármazék, v. olajos magvak, cukrok (glükóz) tartalma!
Inkább hentestől vásároljon, s kérdezzen rá a beszerzési forrásra.
Halakat ehet (minél zsírosabbat), csak zsírban süsse ki!
Olajos hal fogyasztása tilos! Mert az növényi olajban van!
Mindenféle zöldséget ehet, de ne legyen magas a cukortartalmuk, ill. nagyon rostos legyen!
Savanyított, erjesztett savanyúságokat, zöldséget ne egyen!

 

Tipp: a töltött káposzta se legyen savanyú káposztából, hanem édesből, s locsolja meg egy kis citromlével, h. savanykás íze legyen!
Jobb, ha magad készíted a salátát, citromlével, kevés sóval, esetleg pici édesítővel, rengeteg eredeti (nem előre összeállított, tartósítószeres, cukros, túlsózott stb.) fűszerrel! Pl.: kömény, rozmaring, gyömbér, szerecsendió, kurkuma, curry, bors, borsikafű, tárkony, zsálya, bazsalikom, kapor, stb.
Figyelje az önteteket,  paradicsomkonzervet, ételízesítőket, sok bennük a cukor, akár tejszármazék, mesterséges ízfokozó, stb.!

zölsdég
zöldség minden mennyiségben

 

 

Minden növényi eredetű zsír, olaj, olajos magvak, avokádó stb. fogyasztása tilos!
A mák fogyasztása is tilos! Csakúgy mint a dióé, vagy manduláé!
Csírák fogyasztása bármennyi mennyiségben lehet, mert az már nem olajos mag, hanem a növény felhasználja a növekedéséhez!
Kávét, teát lehet inni, de tejpor és tej nélkül!Helyettesítőnek a kókusztej rizstej és a zabtej jó.

 

 
%d blogger ezt szereti: