PROVENCE-I CSIRKE Reg-Enor recept

provance-i csirke
Provence-i csirke

Provence-i csirke tepsiben zöldségágyon Reg-Enor kúra mellé recept

Hozzávalók: 1,2 kg-os csirke, 40 dkg paradicsom, 2 paprika, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, csokor petrezselyemzöld, kakukkfű, só, őrölt bors, zsiradék 1-2 dl víz (a bor helyett).

Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés forró olajban világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és tovább pirítjuk. Beletesszük a kisebb darabokra vágott paradicsomot, és paprikát, a kakukkfüvet, megszórjuk vágott petrezselyemzölddel, és a sütőben, fedő alatt puhára pároljuk. Rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk, esetleg zöldséges rizssalátával is ehetjük.