PARADICSOMOS HÚSGOMBÓC

31162_paradicsomos-husgomboc_n-201510170722
FOTÓ FORRÁSA INTERNET PARADICSOMOS HÚSGOMBÓC

Ez a recept Reg-enor kúra mellé is kiváló.

HOZZÁVALÓK

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg darált hús
  • 1 csésze rizs
  • 2 kis hagyma
  • 1 tojás
  • 1-2 doboz paradicsompüré
  • 1-2 kanál zsíradék
  • bors
  • ételízesítő
  • leveskocka
  • 2-3 babérlevél

 

PARADICSOMOS HÚSGOMBÓC  ELKÉSZÍTÉSE

Elkészítés: Az egyik fej felaprított hagymát a darált húshoz adom, és a rizzsel, a fűszerekkel és a tojással formázható keveréket készítek. (Több tojást nem szabad hozzáadni, mert kemények lesznek a gombócok.)

Egy nagyobb edényben kb. 2 liter vizet forralok, beledobom a leveskockát. Amikor forr, lobog, a húsos keverékből kézzel kisebb alma nagyságú gombócokat formázok, és a forrásban lévő lébe teszem, lefedem, és kb. 1 órát közepes lángon főzöm. Nagyon nem szabad zubognia, mert széteshetnek a gombócok. Szükség szerint a főzőlevet pótolni kell, mert a gombócok szépen megdagadnak. Nem baj, ha rizsszemek vagy húsdarabkák válnak le, mert a mártást gazdagítják.
Egy idő után kiveszek és kettévágok egy gombócot, ellenőrzöm, hogy a közepén is puha-e a rizs. Ha igen, tálra szedem.

A kis fej hagymát megpirítom a zsiradékon, hozzáadom a paradicsompürét és kis dinsztelés után kevés vízzel és 1 evőkanálnyi liszttel simára keverem, és a főzőlébe öntöm. Felfőzöm, és ízlés szerint fűszerekkel sóval ízesítem. A gombócokat visszahelyezve tálalom, sós vízben főtt burgonyát is kínálok hozzá.

Call Now Button