Marhaborda Reg-Enor kúra recept
HOZZÁVALÓK
- 1 kg marhaoldalas
- só
- bors
- 2 fej hagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db gomba
- 2 tk libazsír
- 1 ág kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- 1 kg lila burgonya
- 1 l húsleves-alaplé
- 4 dl kókusztej, vagy rizstej, esetleg víz
- 10 dkg ghee (tisztított vaj) vagy zsíradék
- 50 dkg kelbimbó
- 10 dkg Fekete-erdő sonka
- 1 ek kacsazsír
ELKÉSZÍTÉS
- A megtisztított húst megsózzuk és megborsozzuk, majd tepsibe tesszük a hagymával, a fokhagymával, a paprikával, a paradicsommal, a megtisztított gombával, a libazsírral és a friss fűszernövényekkel együtt. Alufóliával lefedjük, és 80 fokra előmelegített sütőben 3-4 óra alatt puhára pároljuk.
- A lila burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd puhára főzzük a húslevesben. Leszűrjük, hozzáadjuk a megmelegített kókusztejet, majd összetörjük. Megsózzuk és megborsozzuk, majd a kockára vágott hideg gheevel gazdagítjuk.
- A megtisztított kelbimbót majdnem puhára főzzük forrásban lévő, sós vízben, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A felcsíkozott sonkát kissé a megpirítjuk felforrósított kacsazsíron, hozzáadjuk a kelbimbót, és alaposan összeforgatjuk.
- A puhára sült húsból eltávolítjuk a csontokat, tálra rendezzük, majd a forró burgonyapürével és a sonkás kelbimbóval kínáljuk.