Marhaborda lilaburgonyával és kelbimbóval-Reg-Enor recept

crop_201610201618_lassan_sult_marhaborda

Marhaborda Reg-Enor kúra recept

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg marhaoldalas
  • bors
  • 2 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db gomba
  • 2 tk libazsír
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • 1 kg lila burgonya
  • 1 l húsleves-alaplé
  • 4 dl kókusztej, vagy rizstej, esetleg víz
  • 10 dkg ghee (tisztított vaj) vagy zsíradék
  • 50 dkg kelbimbó
  • 10 dkg Fekete-erdő sonka
  • 1 ek kacsazsír

ELKÉSZÍTÉS

    1. A megtisztított húst megsózzuk és megborsozzuk, majd tepsibe tesszük a hagymával, a fokhagymával, a paprikával, a paradicsommal, a megtisztított gombával, a libazsírral és a friss fűszernövényekkel együtt. Alufóliával lefedjük, és 80 fokra előmelegített sütőben 3-4 óra alatt puhára pároljuk.
    2. A lila burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd puhára főzzük a húslevesben. Leszűrjük, hozzáadjuk a megmelegített kókusztejet, majd összetörjük. Megsózzuk és megborsozzuk, majd a kockára vágott hideg gheevel gazdagítjuk.
    3. A megtisztított kelbimbót majdnem puhára főzzük forrásban lévő, sós vízben, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A felcsíkozott sonkát kissé a megpirítjuk felforrósított kacsazsíron, hozzáadjuk a kelbimbót, és alaposan összeforgatjuk.
    4. A puhára sült húsból eltávolítjuk a csontokat, tálra rendezzük, majd a forró burgonyapürével és a sonkás kelbimbóval kínáljuk.