Lazactatár citrommal

citrusos-lazactatar
fotó forrása: internet, lazactatár piritóssal

Lazactatár citromosan

A tatárbifsztek mellett egyre népszerűbb a lazac filéből készített lazactatár. Ez füstölt lazacból készül. Apróra vágva vagy összetörve a lazacot, sokféle módon ízesíthetjük.

Ma egy Reg-Enoros lazactatár recept változatot hoztam nektek.

Hozzávalók:

  • 20 dkg friss lazacfilé
  • 1/2 citrom leve
  • 2 evőkanál zsiradék
  • petrezselyem
  • bors
  • kenyér a pirítóshoz
  • citrusfilé és zöldfűszer a tálaláshoz

Elkészítés:

A lazacból húzzuk ki a szálkákat, fejtsük le a húst a bőréről, majd vágjuk apró kockákra. Tegyük egy mély kerámiatányérba, facsarjuk rá a citrusok levét, adjuk hozzá a zsírt, a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan keverjük össze.

Tegyük 1 éjszakára vagy 4-5 órára hűtőbe. Ez idő alatt a citrusok savai átjárják a lazac húsát, amitől gyakorlatilag az *megfő*.

Tálaláskor a kenyér- vagy bagettszeleteket pirítsuk meg, majd halmozzunk rá a lazacból. Ízlés szerint díszítsük citromfilével, zöldfűszerrel, és csöppentsünk rá egy kis extra zsiradékot.

Jóétvágyat!

Osszátok meg kérlek. Köszönöm.