Kókusztejben sült csirke Reg-enor kúra recept

Kókusztejben sült csirke

Kókusztejben sült csirke barackkalA kókusztejben sült csirke a népszerű thai kókuszos csirke egyszerűsített, fúziós verziója. Öt perc alatt előkészíthető és magától elkészül a sütőben. Éppen ezért ideális rohanós, időszegény napokra..

Hozzávalók

  • 50 dkg csirke filé (mell vagy comb)
  • 1 konzerv kókusztej (400ml)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Negyed tk szárított chili pehely
  • 1 db zöldcitrom
  • 1 maréknyi koriander levél, aprítva
  • Tálaláshoz: párolt jázmin rizs

Elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A csirkehús szeleteket sózzuk, egy tepsibe vagy agyagedénybe helyezzük.
  2. A kókusztejet elkeverjük a fokhagymával és chili pehellyel, majd belereszeljük a zöldcitrom héját és rácsavarjuk a levét és a csirke köré öntjük
  3. A sütőben fél órán át sütjük (akkor jó, ha a hús már nem pink).
  4. Közben 30 dkg jázmin rizst megfőzünk – lásd párolt rizs készítése, majd az aprított koriander felével elkeverjük.
  5. A maradék koriandert a csirke szaftba keverjük.
  6. A rizsre szedve tálaljuk, alaposan meglocsolva a kókuszos mártással.