Kókusztejben sült csirke
A kókusztejben sült csirke a népszerű thai kókuszos csirke egyszerűsített, fúziós verziója. Öt perc alatt előkészíthető és magától elkészül a sütőben. Éppen ezért ideális rohanós, időszegény napokra..
Hozzávalók
- 50 dkg csirke filé (mell vagy comb)
- 1 konzerv kókusztej (400ml)
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- Negyed tk szárított chili pehely
- 1 db zöldcitrom
- 1 maréknyi koriander levél, aprítva
- Tálaláshoz: párolt jázmin rizs
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A csirkehús szeleteket sózzuk, egy tepsibe vagy agyagedénybe helyezzük.
- A kókusztejet elkeverjük a fokhagymával és chili pehellyel, majd belereszeljük a zöldcitrom héját és rácsavarjuk a levét és a csirke köré öntjük
- A sütőben fél órán át sütjük (akkor jó, ha a hús már nem pink).
- Közben 30 dkg jázmin rizst megfőzünk – lásd párolt rizs készítése, majd az aprított koriander felével elkeverjük.
- A maradék koriandert a csirke szaftba keverjük.
- A rizsre szedve tálaljuk, alaposan meglocsolva a kókuszos mártással.