Keleti tök hússal-Reg-Enor kúra recept

Keleti tök hússal, rizzsel, (Sidzser) Reg-enor recept

Arab tök hússal rizzsel
Keleti tök hússal rizzsel

A magyar konyha nem ismeri a főzőtök efféle felhasználását, mely a keleti konyha közkedvelt étele és nem kell hozzá nagy főzőtudomány, viszont annál meglepőbb gasztronómiai élménnyel lep meg.

80 dkg Hús,
1/2 Főzőtök,
3-4 Paradicsom,                                                                               2 közepes Vöröshagyma,
Só vagy Sós Ételízesítő,
Bors, 2-3 kanál zsiradék

Arab tök hússal könnyű készítésű  Reg-enor kúra recept mellé

Elkészítés:

A húst apróbb kockákra felkockázzuk és félkész állapotúra megpároljuk sós vagy sós ételízesítős vízben, én már az utóbbit használom a fűszerek sokasága és ízvilága miatt.
Ezalatt a hosszába felezett tököt kimagozzuk, meghámozzuk és 1 centis vastagságúra szeleteljük. A paradicsomot is felkarikázzuk 3-4 mm vastagságúra és a hagymát is vékony félkörökre szeleteljük.
Félidőben abbahagyjuk a hús párolását.
Elővesszük a Jénai üvegtálat. Elkezdjük a rétegezést, mintha rakott-krumplit készítenénk.
Alulra a tököt rá a hagymát vékonyan rostjaira szedve(mint a fotón) paradicsom és a húsok majd ezt óvatosan borsozzuk, sózzuk. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók, nálam a paradicsom van legutoljára díszítésképpen.
Rátesszük a Jénai fedőjét és 30-40 perc alatt 185 C fokon puhára pároljuk.
Fehér rizzsel tálalom. Fogyasztáskor a bátrabbak még borsozhatják.