Kapor krémleves Reg-enor kúra recept

A kapor esetében általában a tökfőzelékre, esetleg kapor mártásra gondolunk, kevesen ismerik a krémleves változatot.

kapor krémleves
Kapor krémleves

Hozzávalók:

1 csomag Kapor,
150 ml zabkrém vagy rizskrém (így gluténmentes is lesz),
3 evőkanál finomliszt vagy rizsliszt (így gluténmentes is lesz),
1 leveskocka vagy sós Ételízesítő, 1-2 kanál zsiradék
1,5 liter Víz.

Elkészítés

A vizet feltesszük forrni és ízesítjük vagy a tejmentes leveskockával vagy az ételízesítővel. A kaprot időközben nagyon apróra összevágjuk, majd mikor már majdnem forr a víz, beleszórjuk. Elkészítjük a csomómentes tejmentes, laktózmentes és/vagy gluténmentes habarást. A lobogó vízbe állandó keverés közbe belecsorgatjuk. Akkor készül el, mikor nem túl sűrű krémleves állagot kapunk.
Pirított kenyérkockával tálaljuk.