Az egyik legegyszerűbb de talán a legfinomabb spagettiszósz csirkés változata. Fokhagyma rajongóknak kifejezetten ajánlott. :)
Két adaghoz:
- 4 gerezd fokhagyma
- 280 g csirkemell filé
- 4 evőkanál zsiradék
- 2 csipet só
- 2 csipet feketebors (őrölt)
- 200 g kukorica lisztes tészta – spagetti (száraz)
- 0.5 csokor petrezselyemzöld
- 2 csipet chili (őrölt)
Fokhagymás csirkés spagetti elkészítése
A csirkemellet apró kockákra vágjuk és egy evőkanál zsiradék, só és bors keverékébe bepácoljuk 1 egy órára.
Sós vízben felrakjuk a tésztát főni, közben elkészíthetjük a “szószt”.
A fokhagymát megtisztítjuk és a gerezdeket nagyon apróra vágjuk, majd kissé felhevített zsiradékon pár percig pirítjuk, alacsony lángon.
2-3 perc után a fokhagymához adjuk a csirkemellet, az zsíradékos páccal együtt és kb 8-10 perc alatt megsütjük, vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
Mikor megsült a csirkemell apróra vágjuk a petrezselymet és a hozzáadjuk.
Végül jöhet a maradék zsiradék, őrölt chili, só, bors, majd végül hozzákeverjük a kifőtt spagettit is.
Még melegen tálaljuk.