Fokhagymás csirkés spagetti Reg-Enor kúra recept

spagetti

Az egyik legegyszerűbb de talán a legfinomabb spagettiszósz csirkés változata. Fokhagyma rajongóknak kifejezetten ajánlott. 🙂

Két adaghoz:

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 280 g csirkemell filé
  • 4 evőkanál zsiradék
  • 2 csipet
  • 2 csipet feketebors (őrölt)
  • 200 g kukorica lisztes tészta – spagetti (száraz)
  • 0.5 csokor petrezselyemzöld
  • 2 csipet chili (őrölt)

Fokhagymás csirkés spagetti elkészítése

A csirkemellet apró kockákra vágjuk és egy evőkanál zsiradék, só és bors keverékébe bepácoljuk 1 egy órára.

Sós vízben felrakjuk a tésztát főni, közben elkészíthetjük a “szószt”.

A fokhagymát megtisztítjuk és a gerezdeket nagyon apróra vágjuk, majd kissé felhevített zsiradékon pár percig pirítjuk, alacsony lángon.

2-3 perc után a fokhagymához adjuk a csirkemellet, az zsíradékos páccal együtt és kb 8-10 perc alatt megsütjük, vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg.

Mikor megsült a csirkemell apróra vágjuk a petrezselymet és a hozzáadjuk.

Végül jöhet a maradék zsiradék, őrölt chili, só, bors, majd végül hozzákeverjük a kifőtt spagettit is.

Még melegen tálaljuk.