Csirkés karfiolsült Reg-Enor kúra recept

csirkes-karfiolsalata

Csirkés karfiolsült medvehagymával. Reg-Enor kúra recept. Ezt a karfiolsültet  önmagában gyors egytálételnek vacsorákra vagy köretnek ajánlom. Én most tovább gondoltam, és tettem hozzá csirkeragut, valamint medvehagymával fűszereztem.

 

Hozzávalók / 2 adag

  • 0.5 közepes fej karfiol
  • 20 dkg csirkemell filé
  • 2 db tojás
  • 4 ek kókusztejföl, vagy  zabtejföl
  • 0.25 csokor medvehagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 1 ek zsír
  • 1 ek zsír (a sütőtál kikenéséhez)

Csirkés karfiolsült elkészítése

  1. A karfiolt rózsákra szedjük, és megfőzzük sós vízben.
  2. A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, esetleg sült csirke fűszersóval is ízesíthetjük.
  3. Serpenyőben zsiradékon kisütjük.
  4. Közben a karfiol is elkészül, hozzáadjuk a csirkéhez, és kicsit még tovább pirítjuk, megszórjuk szerecsendióval. A tojásokat kikeverjük a kókuszkrémmel, aprított medvehagymával, csipet sóval, borssal.
  5. Kikent tűzálló tálba belekanalazzuk a ragut, és ráöntjük a krémet.
  6. Addig sütjük előmelegített sütőben, ameddig megpirul, és a tojásos krém megdermed.
  • sütési hőfok: 200°C