Mustáros csirkemell saláta grillezett padlizsánnal

1
csirkemell saláta fotó forrása:internet

Hozzávalók:
• kb. 0,5 kg csirkemellfilé
• 2 evőkanál mustár
kb. 6-8 cm hosszúságú kígyóuborka
• 2 db közepes paradicsom
• 1 közepes padlizsán
• 3 szál újhagyma (de lilával is tökéletes)
• 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
• 8-10 levél bazsalikom
• 2 gerezd fokhagyma
• só, bors, zsír

Elsőként a csirkemell filét kb. 2×2 cm-es kockákra vágjuk, egy tálban összekeverjük némi sóval, borssal és a mustárral, majd kevés zsíron puhára pirítjuk. Addig kell pirítani, míg a serpenyő aljáról eltűnik a “maszat” , ami kb. 10-15 perc. Ez után kihűtjük.

Közben a padlizsánt is feldaraboljuk a hússal nagyjából egyező méretű kockákra, sütőpapíron szétterítjük. Rálocsoljuk a zsírt (egészen keveset) és kézzel átforgatjuk, hogy minden kockára jusson belőle, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 5-10 perc alatt világosbarnára pirítjuk. Miután a padlizsánkockák megpirultak, félretesszük hűlni.

Ha már üres a sütő, ne kapcsoljuk ki, hanem a teljes kiőrlésű kenyeret vágjuk kb. 1×1 cm-es kockákra és egy tepsiben némi átforgatás mellett szárazon pirítsuk meg (megvan kb. 5-6 perc alatt, de nézzünk rá többször, mert könnyen megéghet).

Közben cikkekre aprítjuk a paradicsomot, az uborkát és a hagymát, apróra a bazsalikomot és a fokhagymát (fokhagyma nyomó tökéletes). Egy tálban összerázzuk a hozzávalókat, majd locsoljuk meg egy kevés zsírral és fogyasszuk egészséggel.