Cipós levesek Reg-Enor kúra mellé

Különleges hangulata van, amikor cipóban tálalunk fel egy levest. Én nagyon szeretem, hogy a tányért is meg lehet utána enni. Két Reg-Enor kúra alatt is ehető variációt gyűjtöttem ma a cipós levesek közül. Burgonyakrémleves baconnel és egy citromos tárkonyos csirkeragu levest gombával.

Burgonyakrémleves baconnel

Hozzávalók 4 személyre:

  • jó pár csipet só
  • 15 dkg bacon
  • ízlés szerint bors
  • 1 db babérlevél
  • 80 dkg burgonya
  • 2 dl rizs vagy kókusz tejszín
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ kb 35 PERC

Elkészítés

A bacont csíkozzuk fel, egy lábasban süssük piros-ropogósra. Szedjük ki egy szűrőkanállal, a visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felkockázott burgonyát és a babérlevelet. Pirítsuk át, majd öntsük fel 6 dl vízzel. Főzzük puhára a burgonyát, majd a babérlevelet kivéve botmixerrel pürésítsük. Adjuk hozzá a rizstejszínt, a sót és borsot. Forraljunk egyet rajta, szórjuk bele a ropogós bacont, majd a kivájt cipóban tálaljuk.

 

 

Citromos-tárkonyos csirkeraguleves gombával

Hozzávalók 4 személyre::

  • 2 teáskanál rizsliszt
  • 1 db karalábé
  • 1 teáskanál tárkony
  • 15 dkg csiperke gomba
  • fél db zellergumó
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 db citrom
  • 2 db fehérrépa
  • 50 dkg csirkemell
  • 2 dl rizstejszín
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 2 db sárgarépa
  • 3 evőkanál zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl rizs vagy kókuszkrém
  • pár csipet só
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ kb. 50 PERC

Elkészítés

A tisztított hagymát vágjuk apróra, és dinszteljük meg a zsíron. Adjuk hozzá a felkockázott csirkét, sózzuk és borsozzuk, szórjuk meg tárkonnyal. Kicsit pirítsuk, amíg kifehéredik, ekkor adjuk hozzá a megtisztított, felkockázott fehér- és sárgarépát, zellert és karalábét. Öntsük fel kb. 1 liter vízzel, és fedő alatt főzzük puhára a zöldségeket. Mikor már csak éppen roppanósak, adjuk hozzá a felszeletelt gombát és a zöldborsót. A rizs vagy kókuszkrémet keverjük el a liszttel, és ezzel sűrítsük be a levest. Ízesítsük a citrom kifacsart levével, kevés sóval, borssal. Szedjük forrón a kivájt cipókba, azonnal tálaljuk.