Cigánypecsenye-Reg-Enor kúra mellé

Cigánypecsenye Reg-Enor kúra mellé regenor diéta alatt recept

cigány

Cigánypecsenyével mindenki találkozott már, igaz, az elkészítési mód megannyi módon történhet. Receptemben egy klasszikus módozatot mutatok be, nagyon egyszerű, ízletes frissensült a végeredmény.

 • 2 ek pecsenyezsír
 • 800 g sertéstarja
 • 1 ek dijoni mustár
 • 200 g kolozsvári szalonna (házi füstölésű. Aki a zsírosabb szalonnát kedveli, használjon füstölt csemege szalonnát.)
 • 3 gerezd fokhagyma
 • 1 teáskanál fűszerpaprika
 • 12 g só
 • 4 g fekete bors (frissen őrölve)
 1. Első lépésben készítsük elő a húsokat. Ha szeletelt húst vásároltunk, úgy egyszerűbb, ha egy darabban van a tarja, akkor először vágjunk belőle kb. 1 cm vastag szeleteket. Ezt követően húsklopfolóval ütögessük ki a szeleteket bátran, kb. 2-3 mm vastagságúra. Éles késsel vágjuk be a szeletek széleit néhányszor, kb. 1 cm hosszúságban. Erre azért van szükség, mert így sütéskor elkerülhetjük, hogy a rostok összerántsák a hús szeletet.
 2. A húsokat ízesítsük sóval és borssal, majd vékonyan kenjük be a mustárral a szeleteket, és tegyük félre egy keveset pihenni, ameddig a többi hozzávalóval foglalkozunk.
 3. A megtisztított fokhagyma-gerezdeket késlappal törjük meg, majd vágjuk apróra. Ezután szintén a kés lapjával préseljük össze egy vágódeszkán, és tegyük félre. Tipp: ha több zúzott fokhagymát készítünk, mint amennyit felhasználunk egyszerre, abban az esetben olívaolaj hozzáadásával jó ideig eltarthatjuk.
 4. A szalonnát vágjuk fel kb. fél centi vastag szeletekre, majd 1 cm szélességben vágjuk be a szeleteket a bőréig. Serpenyőben forrósítsuk fel a zsírt, majd a szalonnákat süssük ropogósra.
 5. A szalonnával egy időben a hússzeleteket is kezdhetjük sütni, oldalanként pár perc sütés elegendő, hiszen vékonyak a szeletek. Ha megvagyunk a sütéssel, kenjük meg a forró hús szeleteket a zúzott fokhagymával, a szalonna “taréj” részét pedig mártsuk fűszerpaprikába, és tegyük a húsokra. Tálaljuk a cigánypecsenyét szalmaburgonyával, párolt rizzsel, mellé pedig kínáljunk friss salátákat.
Call Now Button