Chlorella alga a méregtelenítés királynője

Chlorella a nehézfém mágnes

A chlorella egy gömbalakú kis egysejtű zöld növényke, mely édesvízben tenyészik. Rendkívül gazdag fehérjében, vitaminokban és enzimekben, valamint más mikroelemekben (ásványi anyagokban), növényi rostban, klorofillban és például karotinoidokban is.

Állítólag az összes növény közül a chlorella tartalmazza a legtöbb klorofillt.

A Chlorella a vitaminok gazdag tárháza: magas arányban tartalmazza a B-csoporthoz tartozó vitaminokat, C és E vitaminokat, biológiailag kötött ásványi anyagokat: foszfort, káliumot, magnéziumot, kalciumot (ezek koncentrációja nagyobb, mint a többi szárazföldi növénynél) és nyomelemeket: vasat, mangánt, cinket, rezet, kobaltot (aminosav kelát-kötés).

 nehézfém mágnes
Chlorella alga a méregtelenítés királynője, kitűnő nehézfém mágnes

A chlorella igen jó hatással van az immunrendszerre, serkenti a fehérvérsejtek termelését. Gazdag vitaminforrásként serkenti a vörösvérsejtek termelődését is, valamint az artériák tágulását, így a szervezet számára jobb oxigén-ellátottságot biztosít és fokozza az anyagcserét. Mivel gazdag rostokban, így fokozza a bélműködést is, segít tehát megelőzni minden pangás okozta elmérgeződést a belekben. Egyik fő felhasználási területe éppen ez: a szervezet méregtelenítése, azon belül is elsősorban a nehézfémektől való megszabadulás.

Egy egereken végzett tanulmány során a kutatók egy bizonyos nehézfémmel, kadmiummal ( a dohányosok sok kadmiumot szívnak be a cigarettával) dolgoztak. Az eredmények azt mutatták, hogy a Chlorella vulgaris nagymértékben megóvta az állatokat a kadmium mérgezéstől, valamint helyreállította a máj szerkezetét és annak funkcióit.

Egy másik, szintén egereken végzett tanulmányból az derült ki, hogy a Chlorella vulgaris porral kezelt állatok esetében sokkal több ólom ürült ki a széklettel a szervezetükből, mint amennyi  a májban vagy a vesében szívódott fel. A porral nem kezelt egereknél épp az ellenkezőjét figyelték meg.

A harmadik tanulmány lenyűgöző bizonyítéka a Chlorella nem publikált, rákellenes tulajdonságának, mivel hepatokarcinogenezisben (a máj rákos megbetegedése)  szenvedő patkányok voltak az alanyai. A Chlorella vulgaris támogatta az apoptózist  a daganatos sejtekben. Az apoptózis az úgynevezett programozott sejthalál, amikor is a régi sejtek elpusztulnak, és újak váltják fel őket. A daganatos sejtek nem képesek erre. A daganatos sejtek “öngyilkosságát” anyagcsere beavatkozásokkal lehet serkenteni, ellenkező esetben további daganatokat képeznek.

A tökéletes élelmiszerektől a szuper méregtelenítőkig 

Komplex Mikroalgákkal a sejtek táplálásért és méregtelenítéséért bővebben itt>>>>

A legkorábbi tanulmányok csupán a Chlorella tápértékére fókuszáltak. Tökéletes tápláléknak bizonyult, mivel olyan aminosavakat tartalmaz, amelyek teljes értékű fehérjéket alkotnak. A húsokból származó fehérjéket ugyanis lebontják a hasnyálmirigy enzimjei, holott ezekre szükség lenne a rákos sejtek elpusztításához.

Bővebb információ>>

*
*
*
*

Viszont a Chlorella kemény sejtfalszerkezetének köszönhetően nagyon nehéz megemészteni a tápanyagait. Ezért különböző módszereket hoztak létre a sejtfal megtörésére, annak elpusztítása nélkül. Ezt hívjuk “törött sejthártyájú chlorella”-nak.

Megállapították azt is, hogy a Chlorella sejtfalai megkötik a nehézfémeket és az egyéb mérgező anyagokat azért, hogy kivezessék őket a létfontosságú szövetekből.

Tehát – eltekintve az emésztési tényezőktől – ezeket a sejtfalakat, valamint az általuk védett sejteket nem szabad elpusztítani.

Nem hiába mondják róla hogy: a Chlorella alga a méregtelenítés királynője, hiszen pontosan tudja, hogy melyek azok a fémek, amelyekre a szervezetnek szüksége van, és melyek azok, amelyeket el kell távolítani, a vízek mélyén is hasonló munkát végez, felszedi a nehézfémeket és leköti azokat.

A chlorellának kiemelkedő a klorofilltartalma, aminek köszönhetően segít kigyógyulni a különféle sérülésekből és fekélyekből. Védi ezen túl a sejteket a szabadgyökökkel szemben, és pozitívan hat a sejtregenerálódásra. Erősíti a stresszel szembeni ellenállást is, sőt rendszeres szedése során a testszag is csökken.

Említésre méltó még lúgos kémhatása, mely segít helyreállítani, illetve fenntartani a szervezet sav-bázis-egyensúlyát. (A test legnagyobb részén ugyebár az enyhén lúgos kémhatás az egészséges állapot.)

Komplex Mikroalgákkal a sejtek táplálásért és méregtelenítéséért bővebben itt>>>>

A Távol-Keleten az algákat szemes gabonákkal és szójával együtt fogyasztják, mivel így még erőteljesebb a méregtelenítő hatásuk. Japánban úgy tartják, hogy az algák bizonyos mértékig megvédenek a környezeti sugárártalmaktól is (nukleáris, illetve röntgensugárzás). Ezenkívül az algák jótékony hatását tapasztalták a rák megelőzésében , és a már kialakult betegség kiegészítő kezelésében.

A Chlorella (Chlorella vulgaris) egy egysejtű kis alga, mely a friss vízben tenyészik, valamint a sötét, zöld levelű zöldségekben is megtalálható. A Chlorellát teljes értékű táplálékként tartják számon, mely gazdag fehérjében, karotinoidokban, enzimekben (pepsin) és klorofillban.

A Chlorella tartalmazza az összes növény közül a legtöbb klorofillt. Japánban és Thaiföldön termesztik elsősorban.

#chlorella, #klorofil, #nehézfém, #amalgám, #higany, #higanymérgezés, #nehézfém mérgezés, #nehézfém kivezetés, #méregtelenítés