Cézár saláta grillcsirkével Reg-enor kúra recept

 

Cézár saláta grillcsirkével

cezar-salata-ontet400
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, kenjük át reszelt fokhagymával, és kevés zsiradékon süssük meg ropogósra. Akinek van grillcsirke sütője, no az szerencsés ember, és feltétlen úgy süsse, ahogyan azt kell.
Tehát a kész, grill vagy sült csirkét – a combját főként – daraboljuk rusztikusan fel a ropogós bőrrel együtt.
A salátát vágjuk darabokra.
A kenyeret pirítsuk meg, majd egy gerezd fokhagymával dörzsöljük át őket, és törjük, vagy vágjuk kisebb darabokra.
A salátát keverjük össze az öntettel, a hússal.
Végül szórjuk rá a kenyérdarabokat is.

Hozzávalók az öntethez:
2 tojás sárgája
kb. 150 ml kacsazsír folyékony állapotban,
csipet só
egy citrom leve
tört színes bors
3 szardella (vagy ajoka) filé
1 teáskanál magos dijoni mustár (ezt házilag próbálhatjuk megoldani, mustármagok ledarálásával, ha nem  találunk Regenor kúra alatt is jó mustárt)
2 gerezd fokhagyma

A cézár saláta öntet készítése

  • Készítsük el a majonézt.
  • Ehhez a tojások sárgáját keverjük ki csipet sóval, majd kézi habverővel verjük kemény mártássá a kacsazsírral. A langyos zsírt folyamatosan, kis adagokban adjuk hozzá.
  • Amikor ez megvan, adjuk hozzá a fél citromot, a borsot.
  • A fokhagymát reszeljük le, és zúzzuk össze keverjük el a másik fél citromlével, és a magos mustárral.
  • Ezzel a pasztával keverjük ki a majonézt.