
Hozzávalók 4 személyre:
fél kg darált hús
1 zsemlye
1 tojás
só
piros paprika
bors, őrölt kömény
vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kb.10 cm póréhagyma
1 db reszelt sárgarépa
gomba stb.
1 cs bacon (kb. 20 szelet)
Elkészítés:
- Készítünk egy hagyományos fasírtmasszát, de kenyér nélkül. (Ha nagyon híg lenne, akkor mehet bele egy kis prézli.)
- Egy darab alufóliát megkenjük zsiradékkal, majd elkészítjük a bacon szőttest.
- Amit találunk a hűtőben, azt rásorakoztatjuk. Egy sor hagymaszár vagy póréhagyma, egy sor reszelt sárgarépa, majd a húsmassza fele. Tehetünk bele egy kis párolt gombát is, majd befedjük a massza másik felével.
- Ha elkészült a mű, akkor az alufóliát bezárjuk, és egy magas falú tepsibe tesszük.
- Előmelegített sütőben 200 °C-on 45 percig sütjük. Ezután megnyitjuk az alufóliát, és tovább pirítjuk. Kiborítjuk egy tálra, és a másik oldalát meggrillezzük.
- Kb. 10 perc pihentetés után szépen szeletelhető. Hidegen is megállja a helyét.