Ajvár Reg-Enor diétás recept

Ajvár
#Ajvár, #reg-enor recept,

 Leírás

Az ajvár egy szerb eredetű padlizsános paprikakrém. Reg-enor kúra mellé is jó recept. Vegetariánusok is fogyaszthatják. Pirítósra kenve egyszerűen mennyei! De húsok, mártások ízesítésére is tökéletes lehet. Ez a recept nálunk nagyon bevált, igazi családi kedvenc! 😉

Ajvár recept hozzávalók

150 g padlizsán (nyers),140 g kápia paprika, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál zsír, 1.5 gerezd fokhagyma, 2 csipet só, 2 csipet feketebors (őrölt)

Elkészítés

30 perc sütés, 15 perc készítés, összesen 45 perc.

A padlizsánt és a paprikákat 180 C-ra előmelegített sütőben, kb. 30 percig sütjük, amíg a padlizsán megpuhul, a paprikák héja pedig néhol megpirul.

Még melegen lehúzzuk a paprikák héját és kiszedjük a magházukat. A padlizsán húsát is kikaparjuk a héjból egy kanál segítségével.

Az zsiradékon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vörös és fokhagymát.
A paprika és padlizsán húsát, a hagymát, sót és borsot egy tálba rakjuk és botmixerrel pürésítjük.

Pirítósra kenve, akár azonnal is tálalhatjuk.

További padlizsános recept>>>

forrás: átalakítva az http://aprosef.hu/ajvar_recept -ből